Lemoniada z lawendą - przysmakiem lata


Bohaterem artykułu jest najprostszy wariant przyrządzenia tego gaszącego pragnienie smakołyku. Pozostałe także znajdziecie na naszej stronie - w artykule z przepisami kulinarnymi, w których obowiązkowo pojawia się lawenda. Zajrzyjcie tam koniecznie. A póki co, przedstawiam


JAK PRZYRZĄDZIĆ LEMONIADĘ LAWENDOWĄ - przepis na 1 l napoju


Składniki:

- 1 litr wody (mogą być 3 szklanki wody + szklanka kostek lodu, jeśli ktoś lubi bardzo zimne napoje)

- ok. 10-20 ml soku z cytryny (jak kto lubi), a plasterki dla wyglądu; zamiast cytryny można dodać limonkę (kwestia smaku)

- 30-50 ml syropu lawendowego (i to też kwestia smaku;)

- kilka liści świeżej mięty


Wykonanie:

Wszystkie składniki dodać do siebie i wymieszać.

Można dodać dla dekoracji mrożone owoce, np. maliny, truskawki itp.

Jeśli ktoś lubi imbir - może dodać kilka paseczków, ale trzeba dłużej poczekać, bo zimna woda nie aromatyzuje się nim tak łatwo jak ciepła.

Życzę przyjemności z delektowania się przygotowaną przez siebie lemoniadą!


 
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lawendowy Ląd Tomasz Sikorski

Ląd 133, 62-405 Ląd

+48 501 583 243

lawendowylad@gmail.com

NIP 777 125 49 43

REGON 384239479

Dane do przelewów

Wpłaty za produkty (rękodzieło, artykuły ze sklepiku):

5019401076 32039999 00000000

Wpłaty za usługi (agroturystyka, sesje fotograficzne, zwiedzanie plantacji):

6019401076 52166225 00000000

© Lawendowy Ląd Tomasz Sikorski

Created by Maciej Sikorski with Wix.com