top of page

Krople lawendowe



Składniki:
  • 1 szklanka suszonych kwiatów lawendy wąskolistnej (tzw. lekarskiej)

  • 1 szklanka spirytusu do domowej produkcji nalewek (lub ew. wódki)

  • szklane naczynie (szczelnie zamykane)


Wykonanie:
  1. Suche kwiaty lawendy umieścić w szczelnym słoiku.

  2. Zalać podgrzanym (ale nie wrzącym!) alkoholem.

  3. Całość odstawić na 3 tygodnie w ciepłe i nasłonecznione miejsce, np. na parapet nad kaloryferem. Od czasu do czasu wstrząsnąć mieszanką tak, by lawenda była całkowicie przykryta płynem.

  4. Po 3 tygodniach wszystko przecedzić i przelać do mniejszej buteleczki, najlepiej z ciemnego szkła.

Comentarios


Lądowanie w Lądzie
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.

Kontakt i dane do przelewów na konta

1) Wpłaty za produkty (rękodzieło, inne artykuły ze sklepiku) i usługi (edukacja, warsztaty, zwiedzanie plantacji, wynajęcie miejsca na sesje fotograficzne) przyjmujemy na konto Firmy

Lawendowy Ląd Małgorzata Sikorska, ul. Lawendowa 8, 62-405 Ląd, tel. +48 501 583 243, e-mail lawendowylad@gmail.com

NIP 777 220 52 14   REGON 387088408; konto w banku Credit Agricole Bank Polska SA, numer konta 34194010763215851500000000

2) Wpłaty za usługi agroturystyczne oraz za zakup syropu lawendowego i herbatki lawendowej oraz olejku lawendowego, wody lawendowej i woreczków zapachowych niedekorowanych przyjmujemy na konto Gospodarstwa Rolnego Lawendowy Ląd:

Lawendowy Ląd Tomasz Sikorski, ul. Lawendowa 8, 62-405 Ląd, tel. +48 731 943 243, e-mail gospodarstwo.lawendowylad@gmail.com

agroturystyka.lawendowylad@gmail.com

NIP 777 129 49 43   REGON 384239479; konto w banku Credit Agricole Bank Polska SA, numer konta 76194010763217318500000000 

© Lawendowy Ląd Małgorzata Sikorska  | Polityka Prywatności | Regulamin sklepu

Created by Maciej Sikorski with Wix.com

bottom of page