Ocet lawendowy



Składniki:
  • 0,5 szklanki suszonej lawendy

  • 1,5 szklanki octu winnego, np. jabłkowego

  • szklane naczynie, np słój

  • opcjonalnie - kilka kropli olejku eterycznego lawendowego


Wykonanie:
  1. Suszoną lawendę przesypać do słoja i zalać octem jabłkowym.

  2. Opcjonalnie możemy dodać jeszcze 2-3 krople olejku eterycznego lawendowego.

  3. Całość odstawić na 3 tygodnie w ciepłe i nasłonecznione miejsce, np. na parapet nad kaloryferem. Od czasu do czasu wstrząsnąć mieszanką tak, by lawenda była całkowicie przykryta płynem.

  4. Po 3 tygodniach wszystko przecedzić i przelać do mniejszej buteleczki.

 
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Lawendowy Ląd Małgorzata Sikorska

Ląd 133, 62-405 Ląd

+48 501 583 243

lawendowylad@gmail.com

NIP 777 220 52 14

REGON 387088408

Dane do przelewów

Wpłaty za produkty i usługi (rękodzieło, inne artykuły ze sklepiku, edukacja, warsztaty, zwiedzanie plantacji, wynajęcie miejsca na sesje fotograficzne, grill lub ognisko) Uwaga! Tu nastąpiła zmiana numeru konta.: 34194010763215851500000000

Wpłaty za usługi agroturystyczne: 6019401076 52166225 00000000

© Lawendowy Ląd Małgorzata Sikorska

Created by Maciej Sikorski with Wix.com